Bastion LOTR – nasze nowe miejsce w świecie bitewniaków

Originally published at: Bastion LOTR – nasze nowe miejsce w świecie bitewniaków – Bastion LOTR

Dawno, dawno temu, jeszcze w erze forów internetowych, w świecie Śródziemia istniały dwa potężne ośrodki – TwierdzaLotR i Mitril. To tam gromadzili się pasjonaci bitewniaka ze Śródziemia, dzieląc się relacjami z gier, modelami i poradami. Twierdza rosła w siłę przez lata… aż w końcu upadła. Zostały tylko wspomnienia, rozsypane jak kamienie po zrujnowanych murach.

Dziś, w cieniu tej ruiny, powstaje nowy bastion.

W czasach Discorda, Reddita, Wykopu i Facebooka, gdzie treści znikają szybciej niż można je znaleźć, chcemy stworzyć coś trwalszego. Miejsce zbudowane przez społeczność, dla społeczności – aby zachować i rozwijać nasze ulubione hobby. Tu każdy fan Śródziemia i MESBG znajdzie swój kąt, a Bastion stanie się domem dla wspólnych projektów, artykułów i rozmów.

Witaj w Bastionie. Czas odbudować mury.

Wędrowałem długo przez równiny Śródziemia. Po upadku Twierdzy zamieszkałem w kopalniach Mitrila. Niestety czarne potwory ciemności (dorosłość bodajże) skruszyła i tamte mury.

Po wielu latach tułaczki po dalekich kresach w końcu wróciłem tutaj, na ziemie jakie są mi bliskie. Bez nowomodnych straganów, namiotów rozkładanych w ciągu jednego dnia.

Oby Bastion rósł i stał się centralnym punktem na naszej polskiem Mapie Śródziemia! :slight_smile:

1 polubienie

Witaj, i mam nadzieję że zbudujemy tutaj miejsce godne Twierdzy i Mitrila :slight_smile:

2 polubienia

Akurat nie dalej jak wczoraj też miałem takie wspominki dawnych stron: Twierdzy, Mitrila. Wtedy tak sobie pomyślałem, że było by super jakby one nadal istniały tym bardziej, że z nowym Update wszedłem w końcu w system, aby cieszyć się MESBG bardziej niż tylko kolekcjonowaniem figurek czy “podwórkowym graniem”, raz do roku w celu ich odkurzenia. Dziś rano sprawdzam fb…i myślę no nie…nie wierzę :open_mouth: Mamy stronę! :star_struck: Ucieszyłem się niezmiernie i mam nadzieję, że Bastion będzie naszym nowym Domem, w którym razem będziemy wspólnie cieszyć się grą, a każdy fan znajdzie swój ciepły kąt. Wielkie podziękowania dla twórcy za stworzenie tego wspaniałego miejsca i trzymam mocno kciuki , aby się rozwijało i przebiło swoich poprzedników. Pozdrawiam :wink:

1 polubienie