Kontynuując sukces pierwszego projektu terenowego - orkowego namiotu robionego według instrukcji z gazetki Deagostini (w wątku opisuję proces robienia namiotu Orczy Namiot - #9 przez zendurix ) rozpocząłem projekt pełnego zestawu terenów na w stylu orkowego obozu.
Praktycznie wszystkie tereny są ręcznie robione.
Całość terenów obecnie ukończonych tak się prezentuje:
Obecne tereny to:
zestaw płotków i barykad (kilka druk, kilka ręcznie robionych), na pewno muszę ich trochę dorobić
Klatka trolla (brama zdejmowana, więc można otworzyć klatkę)
Zestaw namiotów
Namiot szefa (baner zdejmowany w celu łatwiejszego transportu)
Ognisko i drzewko z klatką. Drzewo i klatka to druk 3d, jak widac musze jeszcze pomalowac klatke i dokleic do drzewa lancuch, + musze kogos dac do klatki (mam jednego Minasa chętnego :p)
Szopa i wieżyczka obserwacyjna (z zprzodu wieży jest duży baner, na którym jeszcze muszę domalować symbol oka lub coś podobne). Do szopy jeszcze muszę coś dorobić (myślę sterta drewna, i klocek drewna z wbitą siekierą)
Obecnie pracuję jeszcze nad dwoma nowymi terenkami - stół bisiadny (muszę na nim dorobić jakieś miski, kawałki mięsa itp) i miejsce do cięcia drzewa (w tej jednej bali drewna z przodu dorobię wbitą w nią piłę)
Jak macie jakieś pomysły lub sugestie to piszcie śmiało. Terenki były raz już testowane na planszy 48x48 cali i wydaje sie, że trochę brakuje. Myślę dorobić parę drzewek (raczej druk 3d) , troche basicowych skałek, i może jeszcze jakieś małe terenki samego obozu