Oryginalnie opublikowano na: Nowe modele, nowe historie - Fréaláf i Olwyn trafiają do MESBG - Bastion LOTR
Games Workshop właśnie ujawnił dwa nowe modele postaci do Middle-earth Strategy Battle Game – Fréaláfa Hildesona i Olwyn. Obaj pochodzą z filmu The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, a teraz trafiają na nasze stoły. O ile ich zasady były nam już znane, teraz dostają oficjalne modele.
Fréaláf Hildeson to Pierwszy Marszałek Marki i Lord z Harrowdale. Jego historia łączy się z dramatyczną decyzją króla Helma Hammerhanda – kiedy wszyscy chcieli walczyć, on apelował o rozwagę. Pomimo, iż nie został wysłuchany, pozostał wierny swemu władcy i gotów jest przybyć z pomocą.
Olwyn to jedna z ostatnich tarczowniczek Rohanu. Chroni Here, ucząc ją dawnych wartości i taktyk swoich sióstr broni. Nawet jeśli większość tarczowniczek już wymarła, ona nie porzuciła dawnego rzemiosła.
Obie postaci pojawią się w plastikowym zestawie zawierającym 6 figurek, które można złożyć w wersji pieszej lub konnej. W zestawie pojawi się także dołączony wcześniej Lief, młody giermek Helm’a. Pełne zasady znajdują się w suplementach Armies of Middle-earth.l.
Więcej na Warhammer Community
Miałem napisać artykuł o zbliżających się nowościach ale GW wyłożyło właściwie wszystkie karty na stół.
Mamy komplet bohaterów z War of the Rohirrim. Będzie też książka zawierająca scenariusze. Dwa boxy z bohaterami oraz dwa wypusty od Forge World. Ilościowo podobnie jak w ostatnim rzucie.
Zastanawiam się natomiast czy będzie coś jeszcze. Każdy z nas chciałby nowych konnych albo jakąś elitę typu RRG. Pytanie też co mogłoby wrócić ze starych modeli.
1 polubienie
Modele bardzo spoko, widać kunszt rzeźby nowych modeli w 3D.
Wg. mnie najciekawszą rzeczą jest ten box z 6 plastikowymi modelami naraz. Chyba pierwszy raz GW będzie wydawało w taki sposób modele.
Ciekawe jaka będzie cena tego boxa.
do dotakowych pytań można dodać, kiedy będą wydani, co będzie się w tym suplemencie zawierać oraz czy będzie jeszcze jakiś nowy model wydany przy okazji
Frealaf wygląda trochę jak kapitan statku kosmicznego z jakiegoś Sci-Fi.
IMO totalnie nie Rohanowy vibe ma ten model
Generalnie przez to że to Anime (nie żebym psioczył na anime, bo film mi się podobał) to dostaliśmy dość odmienną stylistykę niektróych postaci. Też uważam że trochę to średnio na modelu wygląda, pomimo że w filmie jakoś się to trzymało kupy. Tak samo u Hery te wysokie buty są, według mnie, strasznie dziwne i nie pasujące do reszty.
No i Helm…
Na szcęście jest stary, ładniejszy wzór