Galadhrim knight

Cześć wszystkim,

mam pytanie odnośnie wartości ruchu dla GALADHRIM KNIGHT.

Na ich karcie wartość ruchu wynosi 6 cali i mają poniższą zasadę:

Galadhrim Steed — This is an armoured horse that also has the Woodland
Creature special rule.

Zgodnie z Rulesami armoured horse mają wartość ruchu 10 cali.

No i tutaj moja konsternacja to ile w końcu mogą się ruszać ? Jeśli faktycznie tylko 6 cali to tyle co standardowa piechota, czyli prawię nie widać różnicy pomiędzy nimi, to po co przepłacać :stuck_out_tongue:

Kawaleria na koniach ma zawsze 10, jeśli faktycznie jest 6 to musi to być przeoczenie. Zobacz czy nie było skorygowane w erracie

Niczego nie znalazłem jeśli chodzi o GW. No nic na podwórkowe granie 10 cali będzie rozsądnym rozwiązaniem.

PS. ChatBot uznał że zgodnie z zasadami powinno być 6 cali.

Zobacz na inne profile konnicy - wszystkie mają 6”. To po prostu dla modelu pieszego. W profilu na “horse” a jego ruch znajdziemy w podręczniku.

Tutaj przykład na żywca z podręcznika który jest dość unikatowy. Jak widzisz movement na profilu rider od the dead a profilu konia jest zupełnie inny, i powinno używać się tego z konia, chyba że Wojak spadnie.

Tak wygląda profil przedmiotowego elfa :stuck_out_tongue:

Profil tak, ale każdy inny kawalerzysta ma też MV 6. Chodzi o to że powinno się używać MV mounta. Jest to w podręczniku, w sekcji o kawalerii.

Tak podejrzewałem że jest tak jak piszesz ale czasem warto jest zapytać :grin: to myślę że już wszystko jasne i śmiało można teraz galopować na 10 cali :wink:

1 polubienie