Bastion LOTR - pomysły, zmiany, nowości

Cześć Wam!

Mega propsuje pomysł na forum! Być może jestem staromodny albo po prostu zimno patrzę na osiągnięcia obecnych agregatorów treści (FB, X itp.) ale jednak specjalistyczna strona pod konkretną tematykę sprawdza się lepiej niż ogromny kombajn danych (oczywiście danych prywatnych, content nie ma aż takiej wartości…)

Kilka propozycji ode mnie:

1. Czy forum można wyświetlić w podziale na kategorie? Tak żebyśmy np. mieli podobnie jak stare PHP-BB. Dobrym przykładem podziału jest The One Ring, które jeszcze jakoś zipie: https://www.one-ring.co.uk

2. Kwestie finansowe i techniczne. Poprzednie fora upadały przez brak czasu bądź problemy z utrzymaniem. Być może warto podjąć ten temat, przeanalizować poprzednie case’y i wyciągnąć wnioski.

3. Galerie Zdjęć to super sprawa. Szczególnie, że dużo malujemy. Być może warto pomyśleć w przyszłości o takiej formie? :slight_smile:

4. Tak mi przyszło do głowy - mapa Polski w stylu mapy z LotR! :smiley:

Spróbowałem z ChatGPT. Wyszło nieco bzdury ale wrzucę dla zachęty :laughing:

Kategorie istnieją, jedynie co forum ma troszkę inny layout niż stare PHP-BB. Klikając na “Kategorie”, wyświetlą się. Zobaczę czy można to jakoś polepszyć, by pojawiały się jako pierwsze.

O finanse na razie nie musimy się martwić. Postawiłem to wszystko z głową, by koszta nie były duże. Mam nadzieję że w raz z rozwojem portalu znajdą się osoby które będą chciały pomóc w jego zarządzaniu. LOTR jest bliski mojemu sercu od ponad 20 lat, więc nie zapowiada się na brak zainteresowania z mojej strony, przynajmniej na razie :slight_smile:

Galeria to coś, co na pewno będę chciał dodać.

Mapa Polski z LOTRa (jeśli chodzi o mapę społeczności) byłaby fajna, ale implementacja trudna, a i nie dawałaby nam dokładnych koordynatów :slight_smile: Coś może jednak da się z tym zrobić w przyszłości :wink:

Lol, nie ogarnąłem miniatury z artykułu o mapie społeczności… :rofl: Ta jest idealna!

Mapy Google można stylować plus są możliwości tworzenia własnych tile’i. Nie wiem nawet czy nie było kiedyś jakiegoś projektu stylizującego mapy jako gry RPG. Poszukam. :blush:

Poprawiłem stylizację na telefony, oraz dodałem kilka ważnych linków w menu po lewej stronie (w tel. po prawej :smiley: ).

Mamy teraz szybki dostęp do turniejów, popularnych narzędzi, oraz info dla nowych.

1 polubienie

Dodałem kategorię Galeria i odnośnik do niej na portalu. Obrazki wstawione tam w Post będą automatycznie konwertowane na miniaturki :slight_smile:

1 polubienie

Gdzie trzymasz obrazki? Podejrzewam, że z tym może być największy problem co do rozmiaru serwera jak już się forum mocniej rozrośnie

Rozmiar serwera jest ogromny więc nie ma się co martwić.

1 polubienie

Czy jest możliwość dodatnia Kategorii do forum dot War of The Ring?

W dalszym ciągu istnieje mała społeczność graczy która jeszcze pamięta ten stary system.
Szczególnie że oddolna inicjatywa graczy stworzyła Unofficial 2nd Edition, który naprawia część błędów podstawki

WotR Unofficial Second Edition

1 polubienie

zrobione :slight_smile:

Mateusz - wrzuciłbyś temat dotyczący 2nd Edition? Uwielbiałem ten system ale nie miałem wtedy wystarczająco figurek. Teraz z chęcią bym do tego wrócił.

Dodałem wszystkie linki do materiałów w poście w WOTRowej kategorii :wink:

Jeśli chodzi o kolejne kategorie, to brakuje mi kategorii do omawiania i spekulowania o nowościach.
Aktualne kategorie wg nie nadają się do takich rzeczy.

Myślę że warto by było dodać kategorię: Nowości (ewentualnie inaczej ją nazwać)
W takiej kategorii można by omawiać nowe informacje od GW na temat nowych modeli czy suplementów. Można by tam też omawiać spekulacje co kolejnego GW wyda.

1 polubienie